BRIGITTE SCHLEPERS

Onpartijdige professional met de kennis en ervaring om u te begeleiden wanneer u vast zit en verder wilt.
Zorgt voor beweging en stimulering op basis van uw eigen kracht.

OVER MIJ

Als onafhankelijk professional zorg ik ervoor dat er weer beweging komt in situaties waar mensen in vast zitten. Dat kan een conflict zijn met buren of familie, een echtscheiding of een arbeidsconflict. Het kan ook mensen betreffen die persoonlijk of in hun werk tegen problemen aanlopen en niet goed weten hoe ze die op kunnen lossen.

Drijfveer

Waarom ik dit werk doe? Mensen vragen mij dat regelmatig. Ik geef een paar voorbeelden.

Twee mannen. Lastig conflict. Onverzettelijkheid. Een oplossing leek buiten bereik. En toen lukte het toch nog om ze met elkaar te laten praten. Even later stonden ze samen buiten een shagje te roken.

Dikke vrienden zullen ze nooit worden, maar ze kunnen weer verder. De situatie escaleert niet meer en er ontstaan geen nieuwe conflicten. Prachtig toch?

Kind met faalangst. Verlammend. De spanning voor het examen werd groter en groter. Toenemende druk. Lichamelijke klachten. We gingen aan de slag met een gerichte voorbereiding, precies afgestemd op deze leerling. Het werkte. Examen glansrijk gehaald!

Ik geniet ervan dat ik bij kan dragen aan oplossingen. Dat ik mensen handvatten kan geven om hun eigen situatie te veranderen. Dat het me lukt om de kracht aan te boren die ieder mens in zich heeft om zelf weer verder te kunnen. Dat geeft me enorm veel voldoening en energie.

Ervaring 

Zolang ik me herinner, vertellen mensen zomaar hun verhaal aan mij. Wildvreemden, ouders langs de lijn op het sportveld of collega’s in het onderwijs. Blijkbaar voelde het veilig en blijkbaar zei ik dingen terug waar ze iets aan hadden. Dat raakte me en ik was altijd blij dat ik iets kon doen om te helpen. Ik vond het zo bijzonder en zo fijn dat ik daar meer mee wilde doen. Naast mijn baan in het onderwijs heb ik opleidingen tot mediator en coach gevolgd en sindsdien breng ik die kennis in de praktijk. Ik heb ruime ervaring in buurtbemiddeling en in het onderwijs, heb beginnende leerkrachten gecoacht en mensen met persoonlijke en werk gerelateerde problemen.

Specialismen

Conflicten komen overal in de samenleving voor en hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Mijn ervaring is daardoor breed toepasbaar. Daarnaast heb ik een specialisatie arbeidsbemiddeling en zijn er twee sectoren waarvoor ik over meer specifieke kennis beschik. Ik ben opgegroeid op een boerderij en ook mijn man heeft een landbouwbedrijf. Dat betekent dat ik een groot netwerk heb in de agrarische sector en veel kennis van (vaak verborgen) problemen rond bedrijfsopvolging en taak- en rolverdelingen. Het onderwijs kent evenmin geheimen voor me, met ruim 33 jaar ervaring in deze sector.

Kwaliteit

Op Maat is aangesloten bij het ADR International Register, dat zorgt voor certificering van beroepsgroepen gelieerd aan rechtspraak.